Designers

Qazqa heeft in een korte tijd al met een aantal designers samengewerkt. Deze samenwerkingsverbanden hebben stuk voor stuk geresulteerd in verfrissende design armaturen. Lees meer over de samenwerking met GBO, Boxtel & Buijs en BuroBas

GBO

Oprichters van GBO Jacques Gramser, Erwin Boes en Jeroen op ten Berg kennen elkaar vanaf de eerste lesdag op de Design Academy in Eindhoven. GBO bestaat dit jaar 25 jaar en is ondertussen een internationaal succesvol designbureau met kantoren in Helmond (HQ), Antwerpen en Hong Kong.

 

Het designteam van GBO brengt innovatie, stimuleert kruisbestuiving en creëert meerwaarde door producten ‘smart’ te maken. Voor Qazqa ontwierpen ze de Lazy Lamp.

Een discreet en stijlvol design dat losstaat van de wand en hierdoor gemakkelijk verplaatst kan worden. Daarbij is het zowel functioneel als gebruiksvriendelijk. De Lazy Lamp wordt momenteel verkocht in vier verschillende kleurensamenstellingen en is beschikbaar in diverse Europese landen.

Lees verder

Qazqa

Boxtel & Buijs

Designerduo Boxtel&Buijs is verantwoordelijk voor meerdere Qazqa Design armaturen waaronder Cube, Hexagon en Drip. Ruben van Boxtel en Reinier Buijs werken sinds 1999 samen als duo. Beiden zijn afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven waar ze de samenwerkingspartner in elkaar vonden. Sindsdien hebben ze bewezen elkaar goed aan te vullen. Ze hebben bijvoorbeeld voor Karlsson een aantal uurwerken zoals de Peek-a-Boo ontworpen. Voor Qazqa zijn tot nu toe drie armaturen in productie genomen maar er volgen er meer!

Lamp Cube heeft een geometrische vorm welke de suggestie wekt te zweven. De subtiele aanraking met de muur verspreidt drie gelijke lichtbundels. De strakke en duidelijke vorm creëert een verassend lichteffect.

 

Hexagon dankt zijn naam aan de karakteristieke vorm die het duo als uitgangspunt heeft genomen. Hexagon is een krachtig lichtobject dat als een baken in de ruimte staat en het licht rondom gelijkmatig verspreidt.

 

Tot slot is er Drip, met een design gebaseerd op het betoverende effect dat ontstaat nadat een druppel in het water valt. De golvende beweging vloeit langzaam weg in de ruimte.

Lees verder

Qazqa

BuroBas

Bas Lamers en Bas van Rooij zijn in 1998 samen in het ‘designbootje’ gestapt. Beiden hebben gestudeerd aan de Design Academy waar ze de koppeling tussen werkplaats, creativiteit en theorie leerden maken. Ondertussen runnen ze een succesvol bureau in ‘Design Capital’ Eindhoven met zeven man personeel.

Ze richten zich met Burobas vooral op interieurdesign. In het bijzonder voor de zorg-sector waarvoor zij onlangs een complete HIC-afdeling (High & Intensive Care) hebben ontworpen en ontwikkeld.

 

Ze kennen de wereld waarin armaturen komen te staan door en door. Daarom zijn ze de uitdaging aangegaan om zelf armaturen te ontwerpen voor Qazqa. Het hoofdbestanddeel van de Burobas designs is vilt. Een materiaal wat niet snel gebruik wordt in combinatie met lampen.

Lees verder

Qazqa